marți, 1 septembrie 2009

4 is for bananas



Cea mai buna zi e ziua 4. Ai voie banane si lapte. Adica poti sa mananci pana in 8 banane si 8 pahare de lapte.

8 banane..un fel de cadou dupa un chin odios de 3 zile. Dar ce sa vezi..fix in ziua 4 Peli are de umblat si de muncit si nu apuca sa ingurgiteze decat 2 banane..sad(ic)..

Bineinteles k o dau in bara cu sucul again si realizez ca sunt dependenta de chestii baubile si dulci. Multi ani am negat chestia asta..nici acum nu sunt pe deplin convinsa, dar tot e bine ca am invatat ceva din cura cu ciorbita.

Scientific: Bananele au o tona de vitamine(A,C, E, B1, B2), minerale(fier, potasiu, magneziu, zinc, fosfor). Au efect de reechilibrare nervoasa, ajuta in starile de stress si depresie si te ajuta sa iti scazi pofta de dulce(pe incercate..ieri a fost o zi oribilia si am reusit sa supravietuiesc fara sa-mi doresc o milka caramel sau macar o inghetata BEST de capsuni acoperita cu cioco alba). Se spune k te poate ajuta sa te lasi de fumat(pe incercate..nu a mers intr-o singura zi). Sunt o super gustare intre mese, cresc glicemia si automat scade senzatia de oboseala plus isteria de a manca ceva dulce. Potasiul din ele ajuta la eliminarea apei din organism(bulina alba pt inlaturarea celulitei).

Dar(pentru ca intodeauna exista un dar), au un continut mare de zahar, fiind contraindicate celor cu diabet si au un continut caloric destul de mare(aprox 100 calorii /100g). Pe intelesul tuturor, e ok sa mananci banane daca silueta ti-o permite, iar daca ai cateva kg in plus ar fi mai bine sa o eviti. Totusi, poate fi un premiu dupa 1 sapt de cura in draci si oricum e muuult mai sanatoasa decat o praji/inghe/cioco etc.

Ziua 5..carne si rosii..oh how beautiful!!!

P.S Asa cresc bananele(intr-o "livada" din Tunisia). Stiu..e surprinzator..si voi credeati ca bananele cresc pe vapor in drum spre Real sau Billa?

4 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. yup..chiar eu..stiu ca nu poti sa-ti inchipui cum as arata slaba:))

    RăspundețiȘtergere
  3. hahaha :) imi place commentul asta al tau :) vezi ca flavia te-a propus la blogul saptamanii pe tm 99 blog! ai deja 3 voturi :) te pupam!

    RăspundețiȘtergere